VELi YILMAZ

Yazar Gözüyle Poligon Bodrum

Sevgili Dostlar;

Millet olarak ateşli silahlara olan düşkünlüğümüz kısmen de olsa atıcılığa olan merakımız bilinmektedir.

Hele Türk insanın da bu istek depreşir! düğünde, nişanında, yaylasında, ovasında silah kullanımı oldukça yüksektir..

Bu huy iyi midir, kötü müdür? Takdiri sizlere bırakıyorum ancak bireysel silahlanmanın günümüzde oluşturduğu üzücü sonuçlarda gün gibi ortadadır.

Sözde silah kullandığını sanan sokak magandaları başkalarının canını yaktığı gibi kendi canlarını da yakmaktadırlar dolayısıyla üzücü olarak peşi sıra olaylar gelmekte istenmeyen pek çok sonuç ortaya çıkmaktadır.

Özetlemeye çalıştığım bu durumun ardından atıcılık sporuna ya da ateşli silah kullanımına meraklı olan vatandaşlarımıza haksızlık etmeden sanki bu konuda tüm suç onlarınmış gibi bir önyargı oluşturmadan kabul görecek bir isteği sizlerle paylaşmak isterim.

Emekliliğin tadını çıkardığım Bodrum’da Konacık semti diye bir mekânı var. Burada kurulu bulunan Poligon Bodrum yukarıda izah etmeye çalıştığım ateşli silaha ve atıcılığa meraklı tüm vatandaşların uğrak yeri olmuş durumda..

Şahsımın da yakından incelediği poligon gerçekten her türlü emniyet tesis edilmek suretiyle kurulmuş bulunuyor.

Avrupa Atıcılık Federasyonunun kabul ettiği standartlara da haiz olan Poligon Bodrum uzman atış eğitmenleri tarafından adeta bir keyifli mekân haline dönüştürülmüş.

Boş hedefe ateş etmek hususu olsa da Poligon Bodrum’da asla can güvenliğini sıkıntıya sokacak herhangi bir eyleme imkân bulunmuyor

Poligona gelen herkes yüksek seviyede uyarılarak uyması gereken kurallar anlatılarak atış yapmaları konusunda hiçbir zaman tereddüt yaşamıyorlar.

Öyle ya, kullanılan silah ve asla silahla da şaka olmaz.

Neyse biz asıl konumuza dönelim.

Poligon Bodrum sadece Bodrumluların değil, yabancı misafirlerinde keyif aldığı bir konumda. Öylesine donanımlı ve teknolojik bir altyapıya sahip ki misafir kullandığı merminin akıbetini bile anında öğrenme şansına sahip bulunuyor.

Poligon Bodrum diyebilirim ki, bilinen poligonların dışında değişik bir konforda ve sistemde hizmet veriyor. Zaten sizi karşılayan değerli eğitmenlerin farkındalığı ve sağladığı güven Poligon Bodrum’un kalitesini de ortaya koyuyor.

Poligon sahipleriyle yaptığım konuşmalarda bu duruma özellikle işaret edildiğine şahitlik ettim. Stres atma fırsatı buldum. Silah kullanmanın elbette her Türk evladının isteği olarak sanırım bu küçük imtiyazı kullanmamı da anlayışınıza takdirine sunarım.

Poligon Bodrum, her zaman Bodrumluların hizmetinde olacak. Belli ki hizmet anlayışı ile farkındalık oluşturacak. Gelip görmek sizden, her türlü hizmette Poligon Bodrum’dan.

Keyifli atışlar dileriz..

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *