VELi YILMAZ

Neden Poligon Bodrum?

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi de ateşli silahların sahiplenilmesiyle birlikte kullanımına dönük başta medya ve kitle iletişim araçlarında görülen, duyulan ne yazık ki çok üzücü olaylara sebebiyet veren sonuçların meydana gelmesidir.

Ateşli silahlar, kullanan kişi tarafından bir güç gösterisi olarak taşınmayacağı (kullanılamayacağı) gibi bu konuda yapılması gereken en büyük kurallar dizininin özellikle atış poligonlarının bu amaçla hizmet verdiğini özümsemekten geçtiğini anımsatmakta fayda var. Hele poligonların bu anlayışı kusursuz olarak yerine getirme arzusu kendilerine ayrıcalık tanımaktadır.

Nitekim Muğla’nın Bodrum ilçesinde kurulu bulunan Poligon Bodrum’un ateşli silahların doğru kullanımı, gerekli eğitimlerin verilmesine dönük son derece uygun,  Türkiye ve Avrupa standartları çerçevesinde hizmet verdiğini buradan sizlerle paylaşmak gerekir.

Bu standartın Poligon Bodrum’a gelen yerli ve yabancı her vatandaşı mutlu ettiği gibi ateşli silahlar konusunda verilen eğitimlerin ve her alınan her türlü önlemlerinde yakinen gözlenebildiği müşahede edilebilmektedir.

Unutulmamalıdır ki, ateşli silahlar eğlenceli anların yaşanmasına sebep olduğu gibi dikkatli kullanılmadığı takdirde üzücü hatta ölümle sonuçlanabilecek olaylarında yaşanmasını hepimize göstermektedir.

Kurucu ortakları Cuma Alp, Tayyar Şafak ve İlker Büyükdemir’den aldığımız izlenimlere göre Poligon Bodrum’un izah etmeye çalıştığımız bu duruma ilişkin iadelerini dikkatle dinlemek aynı zamanda not etmek gerekir.

Kurucu ortaklardan Asker kökenli Tayyar Şafak’ın verdiği bilgilere göre, Poligon Bodrum nezih ve bir o kadar da modern bir ortama sahip. Alanında uzman eğitmenler tarafından burada tamamen güven esaslı hizmet sunuluyor. Poligon Bodrum’un işleyiş ve hizmet anlayışına bakıldığında bölgedeki ve sektörde bir bakıma poligon eksikliği de gideriliyor. Bu husus hissedilerek kurulan tesis Uluslararası Atıcılık Federasyonu’nun standartlarına uygun bir şekilde dizayn edildi. Poligon da 8 parkurlu 3’ü standart, 5’i VIP olmak üzere hizmet veriliyor.

Tayyar Şafak’ın açıklamalarını destekleyen diğer kurucu ortak İlker Büyükdemir’e de kulak verelim…

Bir defa Bodrum’un ve bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu vurgusunu yapıyor Büyükdemir. Elbette büyük fedakârlıklarla ve aynı zamanda kabul edilen Avrupa standartları çerçevesinde hizmete sunulan Poligon Bodrum için övücü sözcükleri dile getiriyor. Çünkü Poligon Bodrum son derece nezih, ferah ve modern teknolojik sistemlerle inşa edildi. 18 yaşını dolduran her yurttaş burada atış yapabiliyor. Atış sözcüğü dilden çok kolay çıksa bile Poligon Bodrum’a gelen tüm atıcı adaylar bu konuda uzman, profesyonel eğitmenler sayesinde güvenli ve eğitici atışlar tecrübe ediliyor. Büyükdemir, Poligon Bodrum’un kendine özgü atmosferini ve ifade edilen tüm ayrıntıları yerinde görme adına tüm Bodrumluları, Muğla ve bölgede yaşayan vatandaşları burada beklediklerini ifade ediyor.

Poligonun bu noktaya gelmesinde iki kurucu ortak arkadaşı gibi büyük emeği olan Cuma Alp’in Poligon Bodrum ile ilgili olarak verdiği bir başka ayrıntı ise dikkatle altı çizilecek özelliğe sahip.

Başta Bodrum ilçesinde yaşayan ve de yabancı vatandaşların ve tatilcilerin Poligon Bodrum’u beğendiğine vurgu yapan Cuma Alp, Türkiye’nin 3 büyük poligonunu Bodrum gibi turizm merkezli bir bölgeye kazandırdıkları için haklı bir gurur yaşadıklarını dile getiriyor ve temenni ediyor ki bölge halkı da bu haklı gururun karşılığını alarak keyfini çıkartır.

Toparlamak gerekirse bu üç değerli İşinsanı Avrupa Atıcılık Federasyonu’nun belirlediği standartlarda Poligon Bodrum’u ilçeye kazandırdı.

Poligon Bodrum ateşli silahların doğru kullanımı, gerekli altyapının oluşturularak bu doğrultuda alınacak eğitimlerin noksansız verilmesi, kalite, müşteri memnuniyeti elbette gözde tatil mekânında tatillerini geçiren yerli ve yabancı vatandaşlara keyifli anların yaşatılması hedefiyle bu üç mümtaz şahsiyet tarafından gerçekten dikkat ve takdir edilecek bir şekilde Bodrum ilçesine kazandırdı.

Son olarak, silahın sadece şekil olarak değil fiziki anlamda da kullanılmasına ilişkin usul ve esasların tecrübe edilmesi bakımından da bu tesisin farklılığı, farkındalığı, özellikle bünyesinde bulundurduğu eğitimci kalitesi eğitim düzeyi aynı zamanda müşteri memnuniyeti dönük belirlenen hizmet anlayışını da dikkatle izlemek gerekir.

Unutulmamalıdır ki, ateşli silah en yakın dosttan daha fazla güven, en tehlikeli düşmandan daha fazla zarar verebilir. Poligon Bodrum bu bakımdan bir tercihtir, tercih edilmelidir.

Bu arada www.poligonbodrum.com.tr  Web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden Poligon Bodrum’a  ulaşabilir, veya 0 542 127 20 20 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *