VELi YILMAZ

Mutluluğun Şifresi

Hayatta hedeflenen, varılmak istenen amaç; mutlu olmayı başarabilmektir hiç kuşkusuz. Doyumsuz mutluluk; açgözlülük değildir.
*
Sevginin yansıttığı doyumsuzluğu tatmaktır, doyumsuz mutluluk. Harikalığı anlayabilmek, keşfedebilmektir, doyumsuz mutluluğu kavramak ve onun anahtarını cebinde taşımak.
*
Güzel olandan zevk almak, güzel olanı mutlu ederek, mutlu olmak, en doğru yaklaşım biçimi olsa gerek.
*
Etrafımızdakilere böyle bakmak, hayatı böyle anlamlandırmak, yaşamı böyle kavramak ve tadına varmak mutlu olabilmek demek.
*
Öten kuşların, vermiş olduğu konserden zevk almak, arıların keman resitaline konuk olmayı becerebilmek, mutluluğu çözmek demektir,  hiç kuşkusuz.
*
Akpak derenin ışıltısını dinleyerek, menekşe kokuları içinde hülyalara dalmak, harikalığı yakalamak demek. İşte bunlardan keyf alabiliyorsa insan, mutluluğun şifresini çözmüş demek.
*
Menekşe kokuları içinde yol alan insan, baharın ilk tazeliğinde, taze olan yapraklara, sarar dertlerini, acılarının izlerini.
*
Üzüntü yerine mutluluk sunar, uzak ufuklara bakmak. Güneş batarken denize düşen o kızıllık, uzaklara uzanan bir yol gibidir adeta.
*
O yol dertlerini alır götürür senin, uzak ufuklara. Yakamoz olmuştur deniz, kendi kendine çırpıntılarının arasında.
*
Küçük küçük çırpıntılar görürsün üzerinde, bir kısmı koyu, bir kısmı açık renge bürünmüştür, havanın alacalığında.
*
Bir martı girer ansızın, güneşle kızıl yol arasına, bir parça aydınlatır karanlığı, kanadının beyazlığıyla.
*
Gerideki ormandan, çekirge sesleri yükselmeye başlar, karanlığın sessizliğine inat. Dalgalar küçük küçük vurur sahile, küçük kum tanelerine. Ilıktır bastığın kumluk.
*
Ayağını okşamaktadır kumlar, dertlerini alır götürür, hafifçe sahile vuran dalgalar. Aman Allah'ım ne büyük enginlik baktığınız bu derya. *
Arkamızda ağaçların deryası, önümüzde derya deniz olmuş kumsal ve de deniz deryası. Bunun ismi pek tabii ki mutluluk,  deryası.
*
Bu derya'da sevgisizliğe, yer yoktur. Bu deryayı maskeli olanlar, kulaçlayamaz. Bu deryada, bencil olanlar yaşayamaz.
*
Sevgiyi büyütüp; mutluluğa everilmesini sağlamak, bencilliğe kapıları kapatmakla mümkündür.
*
Mutluluk denizinde var olmak istiyorsan eğer, bencilliğin yeri, eşiğin dışıdır pek tabii ki. Mutluluk çiçeği, bencil olmayan topraklarda, büyür yeşerir, gürbüzleşir.
*
İşte o zaman, mutluluk büyümüş ve sarmıştır sizleri, aynı bir gökkuşağı gibi. O güzel pastel renkler, neler anlatmaz ki sizlere, renkli bir düş gibi.
*
Bir yıldızın kuyruğuna takılmışızdır adeta, mavi ufuklarda. Bembeyaz pamuk tarlaları gibi, bulutların yanında.
*
İşte o olmak, orada olmak ve mutluluktan bir parça olmak ve yeni mutluluklara katkı sunmak.
*
Bu durum; kimine göre zor, ama kimine göre de çok da basit bir şeydir. Yaşam da mutluluk hedefine varmak, işte böyle bir şeydir.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *