VELi YILMAZ

Hayata Dair Ne varsa

Ne kadar da hızlı ilerliyor şu yaşam dediğimiz koşu; hele dört onluk olduktan sonra.
*
Yetişmek mümkün değil, yaşamın peşine. Ne çok şey sığdırmak istiyoruz, bu yaşam dediğimiz, mücadelenin içine.
*
Ne çok şey katmak istiyoruz, kelebek ömrü kadar kısa ömre. Acıları, sevinçleri, tatları, koyuyoruz yaşam dediğimiz bu dar kaba. Sevinçlerden, mutluluklardan, daha çok acıları yaşadığımız bu hayatta.
*
O kadar çile çekeriz ki, bir anlık mutluluk için. Tüm bunlara rağmen, yaşam çekicidir, çoğumuz için.
*
Ayrılmak istemeyiz, bu misafirlikten. Nedense konuk olmak hayata, çok da cezbeder bizleri. Hâlbuki sayılı ömür çok hızlı geçer.
*
Bu sayılı ömre, neleri sığdırmayız ki. Yuva kuruşlarımızı, işe girişlerimizi, okulları okuyup bitirmelerimizi, çocukların dünyaya gelişlerini, vedalar, sürprizler ve daha neler neler.
*
Hepsi sanki iz bırakmıştır bizde ama kırklı yaşlar geçildiğinde, sanki geride hiçbir şey yaşanmamış gibi durur,  yaşadıklarımız, bizlerde.  
*
O zor günler, mutlu günler, adeta bir rüya gibidir zihinde. Birçoğunun ana hatlarını dahi hatırlamaz hale gelirsin bir bakalıma.
*
Koşarak giden hayatın ayakları altındadır, yaşanmışlıkların tamamı. Sonra yaprakların, güneş rengini alıp, dallardan kopması gibi, bir durum doğar insan yaşamında.
*
Kopmak istemez, insan dalından. Lakin veda etmek durumundadır, yaşayan sürdürdüğü hayatına.
*
Bu kaçınılmaz sonu, belli bir yaşa gelen insan, daha fazla hissediyor. Aslında mücadele alanıdır, yaşam dediğimiz serüven.
*
En büyük başarı, geleceğe ışık olmaktır, meşale tutmaktır. Geride bir şey bırakmaya dayalıdır, kısacık insan hayatı.
*
Aydınlıklar oluşturmakla ilgilidir, yaşam dediğimiz, birçoğumuza göre, anlamı olmayan serüven. İşte o zaman, anlam kazanır, yaşam dediğimiz yolculuk.
*
İşte o zaman katılır herkes sizin hikâyenize. Önemli olan Işık olmaktır geleceğe. Kutup yıldızı olabilmeyi becermektir, her şey. Kalıcı işler yapmak, kalıcı eserler bırakmaktır, geleceğe.
*
Ümitli olmalarını sağlamaktır, gelecekte senin yerini, alacakların. Işık olmak demek, ortak paydada insanları birleştirebilmek, demek, yaşam dediğimiz serüvendeki emel.
*
İnsanlarda amaç birliği oluşturulabilirse,  hedeflemelerde, tam isabet kaydedilebilir. "Birimizin aklının hepimizin aklından fazla olmadığı, bütününüzün aklının, bir araya gelmesiyle ortak akıl doğar".
*
Kavramını işler hale getirmişsen, İşte o hayata dair ne varsa yerine getirdin demektir vesselam.
*
Bu yaşamda var olma nedenimiz sadece, kendi yaşamımızı idame ettirmek değildir, pek tabii ki. Bizim yaşamdan anladığımız, çoban ateşi olmalıdır.
*
Geleceğe not düşünebilme bağlamında, sevgiyi büyütmektir. İnsanlara, toplum nasıl aydınlatılır, onu yaşayarak, uygulamalı biçimde öğretmektir. Doğru bir figür olmalıdır yaşayan kişi, yaşadığı sürece.
*
Etrafındakiler, arkadan gelenler, onun doğru işler yaptığını görmeli. Kendisinden çok, çabalarının toplum için olduğunu, bilmeli, çevresindekiler.
*
Anlam katmalı, farklılıklar ortaya koymalı, bu kısacık ömrü süren kişi. İşte o zaman o kişi, hayata dair ne varsa kucaklamış olur, pek tabii ki.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *