VELi YILMAZ

Çoban Ateşi

Çabalarız hayatımız boyunca, yol yürürüz durmaksızın. Çetin Yolları geçmeye, aşılamayan yolları aşmaya, hedeflemişiz kendimizi.
*
Her bir yolu geçtikçe, farklı bir his uyanır içimizde, gönlümüzün derinliklerinde. Çekilen zorluklardan sonra, bir saniyelik "oh" nidası Dünya'ya bedel.
*
Bedel ödenerek almış olduğumuz bir armağan olarak görürüz, içimizde akis oluşturan, gönül ferahlığını. Çünkü insan elinden gelenin en iyisini yapabilmek için kılı kırk yarmıştır, detaycı davranmıştır, mükemmeliyetçiliğini öne çıkarmıştır.
*
Emeğin karşılığıdır, huzur dediğin içsel dinginlik. Akıtılan terin, çekilen zahmetin, verilen mücadelenin karşılığında, kazanılan özdür, huzur denilen argüman.
*
Dağları taşları yürümüşsündür, bıkmadan yorulmadan. Mücadele vermişsindir, ayaklarının ağrımasına, dizlerinin sızlamasına bakmadan, ter göl içinde taşıdığın yükü umursamadan.
*
Ayaklarının altı nasır tutmuştur artık, yük taşımaktan. Yorgunluğu kanıksamışsındır artık, alışmışsındır, yük taşımaya.
*
Artık senin için zul değildir, tadacağın huzuru düşündüğünde, yükün ağırlığı, dizlerindeki dermansızlık, ayağındaki nasır.
*
Tadacağın huzurun düşünü kurduğunda, anlamını yitirir ayağındaki ayakkabıyı kaç kez değiştirdiğin, sırtındaki çilehane ile kaç tane dağ tepe geçtiğin.
*
Unutursun bütün bunları, Çünkü yaşamı taçlandıracaksın, huzur denen benzersiz hazine ile. O öyle bir hazine ki gönül bahçesinin nirvanasını tutarsın elinle.
*
Huzur ılık bir bahar havasıdır gönlünde. Taze açan çınar yapraklarıdır, huzur dediğin içsel derinliğinde. Usulca akan, pırıl pırıl görünüşüyle aşkı hatırlatan bir deredir gönül bahçende.
*
Üzüntü yoktur, huzur dediğin armağanın özünde. Somurtma yoktur, yüz asıklığına müsaade etmez, huzur dediğin insanlara gülümseyen ışıltılı güneş.
*
Gözyaşlarını silen, alnına bir öpücük konduran, müstesna bir yaşam anıdır, yaşamı taçlandıran içimizdeki huzur.
*
Başarı karnesidir huzur, çocuklar gibi şen olmanızı sağlayan, elma gibi yanaklarının kırmızısını ortaya koyan.
*
Bir Başkadır artık yüreğinde açan bahar çiçekleri. Temiz bir armağanın var artık kalbinin derinliklerinde, bedelini ödediğin ve tamamıyla sana ait olan.
*
Gönlünün en müstesna köşesinde, tahtına oturmuştur artık, huzur denen o özellikli kelime. Çekilen çilelerin neticesinde örnektir artık herkese, yaşanılan ve huzur denen sükûnet.
*
Yaşanan huzuru görüp, örnek almak isteyecek olanlar olacak pek tabi ki çevrende, çünkü huzur örnek olmuştur herkese. Çünkü huzur fener tutmuştur, senden sonra geleceklerin önüne.
*
Çekilenlerin sonunda, tatmak istemektedir herkes, o doyumu olmayan lezzeti. Geleceğe bir not düştün, geçmişin pırlantası aydınlatsın gelecek kuşakları, ışık tutsun önlerine, yol göstersin yaktığın çoban ateşiyle. Huzur budur işte, tanımlanamayacak kadar, içsel büyük hazine.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *