VELi YILMAZ

Yaşamak ve Öğrenmek

Pawlow, ‘insan açken oyun oynamayı düşünemez’ diyor yaptığı deneyinde.
*
Önemli bir bilinçaltı deneydir bu konum.
*
Ortaokul yıllarını anımsayanlar bilir köpekli resimli deneyi…
*
Bir zilin kenarına bağlı köpek zil çalınca tepki gösteriyor yani etki olmadan o havyanın bir tepki göstermesi de olanaksız hale geliyor.
*
Yaşamakta böyle bir şey;
İnsan yaşadıkça neler olup bittiğini görmüyor mu?
Nerede zorluk var, nerede kırılganlık yaşıyor, aşamadığı engeller nedir, nerede takılıp kalıyor?
*
Birer birer zaten çetelesini tutmuyor mu?
Sözüm ona yaşama devam ederken yola çıktığın insanalar var..
Öyle bir şekil alıyorlar ki bir daha yanına yaklaşasın gelmiyor
*
Çünkü yalan söylüyorlar çünkü günü kurtarma adına eylem içerisindeler, size açıklayacağı hiçbir neden de kalmıyor. oldubitti mantığı ile hareket ediyorlar.

*
Biz buna günü kurtarmak diyoruz bizimle birlikte yola çıkanların şahsi menfaatlerini doğrultusunda nasıl değiştini anlamaya çalışıyoruz.
*
Üzerlerindeki elbiseye, sadece giydiği ayakkabıya bakarak yorum getiriyor o günün manasını çözümlemeye çaba gösteriyoruz
*
Yaşayarak ve anlayarak sonunda idrak ediyoruz ki dost sandığımız, adam sandığımız insanların aslında birer hiç olduğu konusunda tereddüt göstermiyoruz.
*
Gerçekten yaşamın basamaklarını teker teker çıkarken ayağımıza takılanların haddi hesabı yok daha kötüsü sen başarırken senin önünü kesme adına yapılan kahpece hareketlerin izahı da.
*
Mutlaka toplum olarak bu durum irdelenmeli neden, nasıl, niçin sorusu da yöneltilmelidir?
*
Gücün güce yettiği yerde kavgayı kazandım demek ne kadar kabul edilebilen bir ifade ise, seni yansıtmayan her türlü hal ve harekette yaşamın ve anladıklarının tamamını ifade etmemektedir.
*
Düşününüz ki bu hayatta anlamadığımız daha o kadar çok büyük işler var ki, çorap söküğü gibi gerisini getireceğimiz o kadar çok şey.
*
Yeter ki sarıldığımız insanların kadir kıymetini bilin, o zaman anlayacaksınız ki, yaşamı da anlamını da ben çözdüm diyeceksiniz.
**
Bir yakut sandığına el uzatmış gibi zengin kalacaksınız..

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *