VELi YILMAZ

Hayaller Midir İnsanı Yaşatan? İnsanlar mı Hayalleri?

Hayaller besler insanın engin düş dünyasını. Enginleştirir hayaller insanı. Sınırsız bir ummandır insanın gözünü kapattığında gördükleri.
*
O enginlik de huzur bulur, harikulade varlık olan, eşref – i mahlûkat. O, Dünya'nın nehirlerini, kendisi biçimlendirir, ağaçlarını dilediği renge kendi boyar.
*
Çimlerin rengi sarımıdır, yeşil midir kendi bilir. Gül ağacının çiçeklerinin rengine kendin karar verirsin, hayaller dünyasında. Hayaller sana, senin istediğin gibi bir hayatı sunmuştur. O hayaller sana, senin istediğin gibi bir hayatı, senin yoluna revan etmiştir aslında.
*
Mutluluğun resmini çizmek için, fırsatlar sunmaktadır hayaller insanlara. Bu fırsatları kullanmalısın sen. Lakin soğuk olmasın o hayaller.
*
Don vurmasın limonları, portakalları, güzelim narları. Çiçek bahçesinde kurduğun hayaller, yaşatmalı seni.
*
Hayaller bu renklerin ifadesi ile sende bir farklı yaşar. İnsanda hayalleri yaşatmıştır aslında. Bir farklı görünür, o mavi gökyüzü, hayallerimizin mavi çatısı.
*
Harikuladedir, yıldızlı bir akşam da ayın pırıltısı ve sıcak bir günde güneşin ışıltıları. Ne kadar da sevecen güzellikler yaşatmıştır hayaller sana, bana ve etrafınızdakilere.
*
Hayaller gözdeki sönüklüğü yok etmiştir. Pırıltılı gözler yaşamı değiştirmeye aday. Bizler nasıl istersek, öyle kurarız hayalleri. İstersek, güneş renkli sonbahar yapraklarına büründürürüz, o hayalleri.
*
Sonbahar yaprakları arasında, eli cebinde, yolu yavaş yavaş adımlayan bir adam vardır, o kompozisyonda. Ya da horoz seslerinin, kuş seslerine karıştığı, dere kenarında küçük bir köydür düşlediğimiz, hayalini kurduğumuz. *
Zaman zaman, fırtınalı havanların hayalini kurarız. Ağlayan yüzü simsiyah bulutlar, çok kızmıştır.
*
Gürleyerek sesini yükseltmektedir adeta. O an iç dünyamız, kulağımıza neyi fısıldamışsa, onu kurarız düşlerimizin derinliklerinde.
*
Hayaller; bizim rotamız aslında. Dümeni nereye kırmışsak, hayaller o yöne bakmak, o yola revan olmak zorundadır adeta.
*
Huzur bulmak istiyorsa insan, olmalıdır hayallerin yoluna revan. Bir hoş seda bırakmak istiyorsa insan, huzurun inkişaf bulması için hayaller, hayallerin renklenmesi için bizler kaynaklık ederiz, kabuktan uzak harikulade öze.
*
Biz, yaşarız hayallerin içinde. Hayaller büyütür içimizdeki güzelliği ve sevgiyi. Sevgi; bir çiçeği gördüğünde, yüklediğin anlamdır.
*
Martta açmaya başlamış, tomurcuk olmuş yapraklarıdır. Tazeliği ve yeniden başlayışın rengini zihnimizde çizen.
*
Birbiri içine geçmiştir, hayaller ve insan. Huzurlu kılar, insanı hayaller.
*
İnkişaf eder, bizlerin zenginleştirdiği hayaller ve hayallerin zenginleştirdiği insan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *