VELi YILMAZ

Akıllı İnek'i Nasıl Anlattılar

Akıllı İnek; ismini duyurmaya başladığı günden beri ivme kazanarak sürekli artan bir ilgiyle tüketicilerin karşısına gelmeye devam ediyor.
*
Tüketici ise yıllardır beklediği böylesine mükemmel bir projeyi benimseyip ayakta alkışlıyor.
*
Medya, Akıllı İnek’e mesafeli de olsa Akıllı İnek kendisini sevdiriyor adeta sektörün yıldızı gibi bayrak sallıyor. Akılı İnek; ‘’Ben isteseniz de istemeseniz de buradayım’’ diyerek meydan okuyor.
*
Akıllı İnek benzersiz tasarımıyla sektörde öncü olduğunu cümle âleme haykırıyor.
İlgi talebi; talep daha fazla üretimi sağlıyor.
İktisatın temel kuralı bu düzenek Akıllı İnek’le birlikte gerçekten kendisini göstermek suretiyle hayallerin kısa sürede gerçekleşmesine yardımcı olacak gibi duruyor.
*

Bilindiği üzere bu proje Erzincan’dan start verdi,
O günkü muhteşem kalabalık sadece Erzincan’ın değil tüm Türkiye’nin bu projeyi sahipleneceğini gösterdi, gösteriyor.
Ve o başlangıç adeta Akılı İnek’in dalga dalga yayılmasına sebep oldu
*

Neydi Akıllı İnek’i bu derece üstün kılan ya da merak konusu yapan neden?
Çocuklar ilk olarak bu projede saha olarak belirlendi.
Çocuklar Akıllı İnek’ten gelecek ayranı sütü sevmeden önce Akıllı İnek başta AVM’ler olmak üzere havalimanlarında, hastanelerde, kamu kurumlarında kışlalarda boy gösterdi.
*
Bu çeşitlilik Akıllı İnek’i daha popüler kılıp insanların kafasındaki tüm soru işaretlerini de sildi.
Hedefimiz sağlıklı nesiller yetiştirip mutlu bireyler oluşturmak sloganıyla yola koyulan Akıllı İnek bundan sonra her zeminde kendisine yer bulabilir.
*

Şimdi size Akıllı İnek’i yakından tanıyan bazı isimlerin görüşlerini ifade edelim:
*

Başhekim Murat Sarıseki:
‘’Akıllı İnek’i duydum diyemem. Doğrusu hastaneye  geldiğimde maket ilgi çekti. Burada son derece stresli bir iş yapıyoruz. Bu işi yaparken de herşeyimize dikkat etmek zorundayız. Organik beslenme de işimizi doğru yapabilme adına bizim için önemli; zira ben doktorum bu hastaneye giren herkesin şifa bulmasından önce sağlıklı birer vatandaş olarak hayatlarını sürdürmelerini temenni ederim. Hastanede derdine çare arayan vatandaş Akıllı İnek’le de sağlığını önemsediğini bir adım öteye taşıdığını gösterecektir. Akıllı İnek hastanemizin adeta maskotu oldu gibi. Soğuk ayranın tadı gerçekten nefis. Bir an önce kış gelsin de şu sıcak sütün tadına da bakalım..
AVM Yetkilisi İrem Donukoğlu:
‘’Hava gerçekten çok sertti. Birden içim üşüdü sandım. Şemsiyemi kapatır kapatmaz o ilginç maket ilgimi çekti. Ana kapının hemen sağında sanki bana hoş geldin diyordu gülümseyerek, ilk kez görüyordum doğrusu ne olduğunu merak etmedim diyemem. Akıllı İnek dediler. Nedir diye yanında duran görevliye sordum. ‘’Sıcak süt veriyoruz organik’’ dedi, gerçekten günün ilk saatlerinde ilaç gibi geldi, yorgunluğumu aldı, sütün tadına vardım, iyi ki Akıllı İnek var, dostlarıma da tavsiye edeceğim’’

Güvenlik Görevlisi Hurşit Yeşilyurt
‘’Havalimanında binlerce insan girer çıkar. Bu maketi gören bize soruyor cevap bulmaya yetişemiyorum. Süt diyorum, ayran diyorum, organik diyorum. Sütü de ayranı da hiç bu kadar sevmeyeceksiniz diyerek makete attığım jeton sonrası elde ettiğim ayranı gösteriyorum. Özellikle yabancı konuklar şaşılası bir şekilde sıraya giriyorlar. Ve onlar Akıllı İnek’i yakından tanımak için sürekli sorular soruyorlar. Allah’tan çat pat yabancı dilimiz Akıllı İnek’i anlatabiliyoruz.’’

Binbaşı Hakan Karadostoğlu
‘’Kışlalara da geleceğini duyuyoruz. Askerlerimize Akıllı İnek’i anlatacağız. Proje bizim açımızdan da olumlu görünüyor. Bize emanet edilen Mehmetçiğin sağlıklı beslenmesine ayrıca katkıda bulunacaktır Akıllı İnek, Mehmetçik Akıllı İnek sayesinde organik süt ve ayrana doyacaktır.’’

Mahalle Sakini Vedat Karabulduk
‘’Geçtiğimiz günlerde köşe başında bir satıcının yanında gördüm. Sempatik ve insanı kendine çeken bir şekilde görünüyordu. Tabi insan soramadan edemiyor. Akıllı İnek dediler. Dediler de tabi ki içeriğini öğrenmem gerekiyordu. Yazın soğuk ayran, kışın sıcak süt dediler. Mekanizmayı inceledim gerçekten harika bir kurgu idi. Akıllı İnek her yaştan insanın ilgisini çekecektir ben bile gerçekten çok sevdim. Sütün tadı harikaydı’
*

Evet, bu kısa görüşlerden sonra Akıllı İnek tasarımının ne derece doğru bir iş olduğunu düşünenlerin doğru bir iş yaparak hem ülke ekonomisine hem de geleceğe dönük güzel bir projeyi yaşama döndürüldüğünü gözlemlemekteyiz
*
Akıllı İnek asitli ve kolalı içeceklerin önünde bir settir. Çocuklar Akıllı İnek’le adeta yeniden doğacaktır. Kışın sıcak süt yazın soğuk ayran aromalı, çilekli, çikolatalı şekliyle çok sevilecektir. İzah etmeye çalıştığımız noktada Akıllı İnek Türkiye ve Dünyada bir ilk olarak kendisini gösterecek bu eşsiz proje yaşamın bir parçası olarak saygı görecektir.
*
Mualla Hanım’dan, Ali Bey’e, Zülküf Amca’dan, Saniye hanım’a, küçük Mete’den, minik Selin’e Akıllı İnek bir çığ gibi çoğalarak sütün ve ayranın hiç bu kadar lezzetli tadılmadığını gösterecektir.
*
Bu satırlara kadar Akıllı İneği anlattık da sorumluluk sahibi insanlar acaba nedir kardeşim senin derdin diye sormayacaklar mı?
*
Bakınız yerli ve milli proje dediğimiz bu olgu artık kaçınılmaz olarak destek bekliyor.
*
Üretmemekten dert yanan kimi büyüklerimizin bu projeye dört elle sarılıp kanıksaması gerekiyor. Sadece bugün için düşünülmeyen nesilden nesile aktarılan proje sahiplenilmesi noktasında adeta seferberlik ilan edilerek ileriye taşınması bir görev addediyor.
*
Çocuklarımızın selameti için, onların sağlıklı bir birey olabilme adına koruduğumuzu kanıtlama noktasında Akıllı İnek sizlerden ilgi bekliyor. Her yurttaş, görevli, sorumlu, bilgili, müteşebbis, öğretmen, doktor, gıda mühendisi bu projenin tam anlamıyla yaşama geçtikten sonra bir marka olabilme adına hızla yayılması için bir ucundan tutabileceğini göstermesi gerekiyor.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *