VELi YILMAZ

Niçin Akıllı İneği Sahiplenmeliyim

Ben bir yurttaşım. Zaman durmaksızın hızlıca ilerliyor. Zaman ilerledikçe daha iyi bir yaşam, daha iyi beslenme arzusu daha iyi akıl sağlığına sahip olma ihtiyacı her geçen gün olağan bir şekilde kendisini gösteriyor.
Hastalıklar arttı, dengeli beslenme aranır hale geldi.
Görülüyor ki, metropollerdeki yaşam her geçen gün kirli hava, felç eden trafik, gürültü, kirletilmiş çevre cenderesinde gidip geliyor. İnsanoğlu bu konuda bir çıkış arıyor. İnsanoğlu o çıkışı ararken organik sözcüğünü başucunda tutma ihtiyacı hissediyor. Günler geçtikçe organik sözcüğü neredeyse cepteki para misali hiç eksilmesin isteniyor.

ORGANİK SÖZCÜĞÜ VE AKILLI İNEK
Sözlüğe baktık organik cümlesini aradık. Organik’in anlamını 1.organlarla, organizmayla ilgili olan. 2.
(sebze, meyve vb. için) kimyevi gübre, hormon vb. kullanılmaksızın, doğal yolla üretilen şekilde tanımlanmış şeklinde bulduk
Ne ki Akıllı İnek Projesi’nde sebze unsuru yok ancak muhteviyatına bakıldığında içilen ayran ve sütün başucumuzda olması gereken bir beslenme aracı olduğu kanısına vardık.
İşte o organik sözcüğünde beslenmenin Akıllı İnekle örtüştüğünün yanıtını bulduk.

DÜNYANIN VE TÜRKİYE’NİN GIPTA İLE BAKTIĞI PROJE
İlk ve tek yani dahası ödüllü Akıllı İnek Projesi’nin bu anlamda birçok artıları var. Ödül projeye bu anlam bir artı kazandırmış, sıradan bir çalışma olmadığını tescillemiş dolayısıyla kamuoyu ile buluşması adına Akıllı İnek Projesi ödüllü damgası ile avantajlı bir konumda bulunacağını şimdiden duyurmaya çalışmış.
Hele Akıllı İnek Projesi dünya da ve Türkiye’de ibaresi onu daha enteresan bir hale sokuyor. Yani siz yerli ve milli bir proje yapacaksınız ve bu kıyasıya rekabet ortamında aslanın midesindeki para kazanma hırsı savaşında Akıllı İnek’le kendinize bir yer arayacaksınız. Vallahi bravo doğrusu.

NİÇİN SAHİPLENMELİYİM AKILLI İNEĞİ
İzah etmeye çalıştığımız noktalarda Akıllı İneğin bir mucit olarak ortaya çıkmasındaki etken beslenme alışkanlığının da ne kadar doğru olması gerektiğini bizlere düşündürüyor.
Adı üstünde organik, domates ilaçlı, mısır genetiği ile oynanmış, yoğurt’un içinde kimyasal korkunç düzeyde, bir sürü bilinmeyen şekerin yerini almış binlerce tehlikeli maddeler. Vahşi kazanma hırsının gözünü döndürdüğü biyolojik savaşlar. Ekmeden, dikmeden, olgunlaşmadan, erken kopararak tehlike saçmak. Akıllı İnek Projesine sahip çıkma adına bir gerekçe değil mi sizce…!

ÇOCUKLAR.. ÇOCUKLAR.. ÇOCUKLAR
Bu tehlikeli girdabın içindeki bütün kötü emarelerin hedefindeki küçük bedenlerin dikkat çekmeye çalıştıklarımızla bir ilgisi yok mu sanıyorsunuz. Çikolatanın vahşi cazibesine dayanamayan Selin, dondurma al baba diyen Coşkun’un heyecanı, bakkalın önündeki cafcaflanmış tuzak şekerden gözünü alamayan Mustafa’nın bizleri dinlemesi gereken bir sebebi var artık
Türlü oyunlardan Akıllı İnek Projesi onları çekip kurtaracak. Ayranın ve sütün tadını bu gözünü alamadıkları feryadı figan istediklerine değişmeyecek.

GAZLI ASİTLİ İÇECEKLERE ELVEDA
Tabi biz bu halisane duyguları paylaşırken gıda sektöründeki amansız savaşın ne derece olduğunu zaten gözlemleyebiliyoruz. Temel amacın insan odaklı olmadığı da açık. Pamuk şekerini üreten merdiven altıcının da fabrika sahibinin de hedefi belli, ucuz işçilik kolay kazanç sağlama. Ticaret öylesine bir hal aldı ki ıspanağın bile gözünü kör ettiler. Gazlı içecekler asitli içecekler bu işin neresinde derseniz, doğrusu Akıllı İnek Projesi bu işe bir dur diyecek. Onlara elveda demenin zeminini arayacak.

YETİŞKİNLERDE NE OLUYOR ORADA DEMELİ
Çocuklar üzerinden yaptığımız tarifenin yetişkinleri ilgilendirmediğini mi sanıyorsunuz. Yaşı belli bir seviyeye gelmiş yetişkinlerinde bu projede özveri ile yer alması gerekliliğini gözlemlerimizle ortaya koyalım.
Süt ve ayran Türk sofralarının bir dönem baştacı idi. Sofraların başucundan ayrılmaz bir noktada bulunuyordu. Yoğurtsuz, sütsüz, ayransız sofradan kalkılmıyordu.
Yetişkinlerin mutfağında bu üçlü hiçbir zaman değişmedi. Akıllı İneğin sütü, ayranı işte bu nokta da devreye girdi yeniden.

BİN DEFA AKILLI İNEK PROJESİ
Yurt çapında da tanıtımı yapılan Akıllı İnek Projesi, bin defa senin yanındayız dedirtiyor. Projenin ayrıntısına bakıldığında donanım ve estetik bakımından da bir cazibe merkezi haline dönüştüğü anlaşılıyor. Yani Akıllı İneği seven çocuk, sadece ayranını sütünü sevmiyor ona olan tutkusunu maketiyle kapladığı saha aile de bir çekim üssü olarak algılatıyor. Çocuklara bin defa Akıllı İnek projesi dedirtiyor.

MİLLİ GÖREV

Akıllı İnek Projesine tüm bu saydıklarımız gerekçelerden ötürü sahip çıkmak gerçekten milli bir görev olarak durmaktadır.
81 il de bulunan her yöneticinin bu konuda dirayet göstererek projenin yaygınlaştırılması adına bir kapı aralaması gerektiği kaçınılmazdır.
Zaten Erzincan’dan başlayan tanıtımın amacının da bu olduğu zaten açıktır. Anadolu’dan yurt geneline açılacak kapı Akıllı İpek Projesinin tanıtımına alt taraftan başlayarak yapılıyor tasarımının yapılması ile birlikte büyük bir ivme katacağını gösterecektir. Ne demek istedik? Yani Akıllı İnek metropolde kalmayacak, Anadolu’nun her karış toprağında var olması hedeflenecek, çalışmalar bu yönde ilerlemektedir.

GİTTİĞİ HERYERDE İLGİ ÇEKTİ
Kendi kendini temizleyen bir tasarımı da var Akıllı İnek Projesinin yani kendini iş bitince temizliyor dükkânı kapatıyor. Bu ayrıntıyı bizzat yerinde görerek inceleme fırsatı bulan herkes bu şekilde izah ediyor.
Her şey düşünülmüş yani Akıllı İnek Projesi evet süt ve ayran temalıdır ancak bu iki gerçeği bütünleştiren tasarımlarda Akılla İnek’le bütünleşmiş. Hemen bir şey daha ekleyeyim beş yılı aşkın AR GE çalışmasının bu konudaki inceliği, zarafeti ve hedefe ulaşma noktasındaki akılcılığı da ortaya koymuş.

HER YERDE GÖRECEKSİNİZ
Akıllı İnek Projesini her yerde görme imkânını bulabileceksiniz. Örneğin havalimanları, hastaneler, AVM’ler, okullar, hastaneler, kışlalar, belki stadyum Kapıları, devlet daireleri her yerde ama her yerde görebilme imkânınız olacak. Sorarsanız yada sorulmalı aslında her bir üzüm bağı gibi Akıllı İnek yurdun her köşesine de asılmalıdır diye ekleyelim.. Herkesin menfaati için diyoruz biz bunları.

SEÇENEK SUNUYOR
Akıllı İnek projesinin dikkat çeken bir özelliği daha var. Yazın soğuk ayranı kışın sütü size, çocuklarınıza ve tercih eden herkes herkese çilekli, muzlu, çikolatalı bir şekilde sunma imkânı da getiriyor. Çocukların bu seçeneklere hayır diyemeyeceği gerçekten mükemmel bir düşünce olarak geliştirildiği tartışmasız bir şekilde alkış alıyor.

MEDYA İLGİ GÖSTERMELİ
Tanıtım noktasında Akıllı İnek yeni yeni farkındalık oluşturmaktadır. Medyanın ilk dönemlerde burun kıvırdığını söylemek haksızlık olmaz. Neymiş reklammış peki Akıllı İnek Projesi üzerinden reklam yapılıyormuş peki senin derdin nedir ulusal medya? Hemen parayı ver reklamını yayınlayalım. Ya başarılı olmazsa para alındıysa gerisi teferruattır anlayışı malumunuz. Oysa ulusal medyanın çok iyi bilmekteyiz ki, reklam kokan pek çok projeyi santim santim, kare kare işlediğini görmekteyiz. Akıllı İnek Projesi kapsamında ulusal medyanın duyarsızlığı onların eksikliği ayıbı olsun.

NOT. AKILLI İNEK PROJESİNDE BAYİLİK ALMAK İSTEYENLERIN 0 (543) 629 29 29 NOLU TELEFONDAN İRTİBATA GEÇMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *