VELi YILMAZ

Emek ve Akıl

Yapılacak her işte bir zorluk mutlaka vardır. Yapmayı hedeflediğimiz ve amaçladığımız sonuca ulaşabilmek için mutlaka ter akıtmamız gerekmekte olduğu hususu bilinmesi gereken reel bir gerçektir.
*
Mutlaka o iş için çabalamamız ve yorulmamız gerekmekte. Bedel ödemeden olumlu sonuç beklemek doğru bir durum değildir.
*
Hedeflediğimiz amaçladığımız her neyse ona ulaşabilme noktasında akıl yürütmeli, fikirler geliştirmeli, yöntemler üretilmelidir.
*
Akıla konanın yerine gelmesi için ve sonuca ulaşabilmek için durup dinlenmeden çalışmamız, hatta gecemizi gündüzümüze katmamız gerekebilir.
*
Günü 24 saat ürerinden çalışma esasına göre yaşamak zorunda kalabiliriz.
*
Yapacak olduğumuza işe tam olarak odaklanmalı, günün her saatinde amaçladığımız işe angaje olmalı ve onu düşünmeliyiz.
*
Derin etkilerini hissettiğimiz, maddi manevi bedel ödemek durumunda kalabileceğimiz bir süreci göze almalı ve bütün bu yükün altına girmeyi kabul etmeliyiz.
*
Bu maraton yılları alan bir süreci kapsayabilir.
*
Hiçbir somut sonuç elde edilemez ise de, bu uzun ve zorlu süreçte koşuya devam etmek durumundasınızdır.
*
Hatta bu işe öyle zaman ayrılmalı ve tüm benliğinizi vermelisiniz ki, başka insanlar bayram yaparken, siz evinizde yalnız başınıza çalışıyor olmalısınız.
*
Bu yoğunluğu hücrelerimizin her köşesinde hissetmelisiniz. İşte bu tempoyla hedefinize doğru yürüyüşünüzü devam ettirmelisiniz.
*
Bu yürüyüş sırasında ciddi biçimde mobbinge maruz kalabilir, hiç olmadığından fazla moraliniz bozulabilir içerleyebilir ve ciddi bir biçimde kalbiniz kırılabilir üzülebilirsiniz de.
*
Tüm bu olumsuzlukları da göze alma cesaretiniz varsa, balığa olta sallanmaya devam etmelisiniz.
*
Diğer yandan tüm çabalarınıza, akıntığınız tere, ödediğiniz bedele ve hepsinden önemlisi işittiğiniz ve tasvip edilemeyecek birçok olguya rağmen hedefinize ulaşamayabilirsiniz.
*
Bu yazının başlığına uygun bir anlatımla; değil parçalarınız tüm elbiseniz de ıslansa ve hatta o elbiseleri çıkarmak zorunda kalmış olsanız dahi, beklediğiniz büyük balığı hatta bırakın büyük balığı, küçük bir balık dahi tutamayabilirsiniz.
*
Bu bakımdan yaptığınız çalışmaların sonuçsuz kalabileceğin de düşünerek böyle bir sorumluluğun altına girmelisiniz.
*
Pek tabi ki her şeye rağmen tüm denemelere karşın, balık tutuklamayabilir.
*
Böylesi bir durumda balık tutulmasa dahi balık tutma işinin icrasında, başka kazançlar elde etmiş olabilirsiniz. Yani yapacak olduğunuz işlerde, kazançlar farklı alanlara evrilebilir.
*
Paradan çok daha değerli veyahut tutacak olduğunuz balıktan çok daha kıymetli; dostluklar, kardeşlikler yol arkadaşları edinebilirsiniz.
*
Aslında bu son ifade etmiş olduğumuz husus birçok konudan yada kazançtan çok daha fazla önemsenmesi gereken özlü bir konu olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır.
*
Belki de öyle kazançlar elde etmiş olabilirsiniz ki ve öyle dostluklar oluşturmuş olabilirsiniz ki, o kazanç bütün maddesel kazançların önüne geçmiş olabilir.
*
Sonuç olarak paçanız ıslandığında mutlaka ama mutlaka, yürüttüğünüz çabayla mütenasip karşılığını görürsünüz.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *