VELi YILMAZ

Akıllı İnek Evlere Giriyor Çocuklar Sütü Bir Başka Seviyor

Değerli Okurlarımız;
Malumlarınız olduğu üzere bir süreden beri Akıllı İnek Projesi ile ilgili tüm gelişmeleri kendime ait bloğumdan sizlerle paylaşmaktayım.

*

Çocuklara sağlıklı sütü sevdirme noktasında önemli bir adım olan Akıllı İnek, şimdi ev tipi modeliyle çocuklarımıza bir adım daha yakın olacak, sağlıklı sütü daha çok sevdirecek.

*

Kısacası akıllı inek projesiyle sağlıklı süt çocuklara daha çok ve de bir başka sevdirilecek.

*

Temelinde çocuklara sütü sevdirme ögesi taşıyan bu hamle yine bilindiği üzere bir küçük çocuğun akıllı inek maketine yapmış olduğu ‘’bana süt verir misin’’? seslenişinden esinlenerek ortaya atılmıştı.

*

Şimdi gelelim, akıllı inek projesinin evlere girecek olan maketiyle neler olacak, proje nasıl bir adım daha öteye taşınacak konusuna…

*

Değerli okurlarımız;

Bilindiği üzere özellikle 0 – 12 yaş grubu yani çocuklarımız sağlıklı süt içme noktasında henüz istenilen seviyede değiller. Maalesef ülkemizde bu konuda büyük boşluklar var.

*

Çocuklar tarım ve hayvancılık ülkesi Türkiye’de nasıl oluyor da sütü sevmiyor ya da yeterince tüketmiyor bu konunun ayrıca tartışılması gereken bir başlık olarak üzerinde durulması gerekliliğine inanmaktayız.

*

Dolayısıyla;
Akıllı İnek ev tipi modeli evlere girdiği andan itibaren neler olacak isterseniz biraz da bu konuya değinelim..

*

Akıllı İnek ev tipi maketi eve girdiğinde anne tabi ki çocuğunu yakından tanıyan birinci derecedeki sorumlu olarak akıllı ineğe sütü koyacak. Bir nevi pastörize süt kaynamak suretiyle rahatlıkla içilecek konuma getirilecek.

*

Tabi bu arada akıllı inek daha henüz yatağında mışıl mışıl uyumakta olan çocuğa diyelim ki, ismi ‘’Şule’’ olsun; ‘’Günaydın!’’ diye seslenerek onu uyandıracak, aynı zamanda sabahları çocuklar için ayrı bir keyfe sahne olacak.

*

O güne kadar süt içme alışkanlığı olmayan ya da sütü görünce içme noktasında isteksiz görülen Şule’de bu sevimli uyandırılışa elbette olumlu tepki vererek akıllı ineğin ev tipi maketini bir başka sevecek, ilgi duyacak.

*
Akıllı İnek bu kez Şule’ye ‘’sana bir masal anlatayım mı Şule’’ diyerek, kendisine olan ilgisini daha çok artırmaya çalışacak.

*

Değerli Okurlarımız ve de ebeveynler;

*
Bakınız burada sadece bir sağlıklı süt içme konusundan söz etmiyoruz elbette o konuda bu projede en önemli yerde ama bir başka noktadan bakacak olursak çocuk güne mükemmel bir şekilde uyanıyor bir; ayrıca akıllı inekle masal kültürüne de sahip oluyor iki.

*
Daha sonraki süreçte ise haliyle masal dinlemeyi kabul eden Şule’ye akıllı inek tabii olarak ‘’benim karnım acıktı’’ şeklinde seslenecek.

*
Yani masal anlatımı başlamadan önce akıllı ineğin karnının doyması gerekiyor bu da akıllı inek maketine çocuğun parayı atması anlamını taşıyor.

*
Daha sonra evin çocuğu Şule hazır halde kendisini bekleyen muzlu, çilekli, aromalı sütü belki sade de canı isteyebilir seçeneklerden elde ederek keyifle tüketmeye başlayacak…

*

İşte değerli okurlarımız, değerli anne babalar;

*

Çocuklarımıza sağlıklı sütü sevdirecek olan akıllı inek ev tipi modeli bu aşamalardan sonra çocuklarımıza bir adım daha yaklaşmış olacak.

*

Çocuklar burada baştacı olacak. Sağlıklı süt bir başka sevdirilecek.

*

Masal dinleyen çocuk kültürünü geliştirdiği gibi, aynı zamanda kumbara alışkanlığı da kazanmış olacak; bu nasıl olacak diye soran olursa anımsayınız, akıllı inek ‘’benim karnım acıktı’’ derken haliyle makete de para atma suretiyle akıllı inek aynı zamanda bir kumbara görevi de üstlenmiş olacak.

*

Değerli anne babalar, okurlarımız;

Gazlı, asitli içeceklerin özellikle küçük bedenler üzerindeki zararı, o vücutlara verdiği olumsuz etkinin getirilerini anlatmaya gerek yok.

*

Bu bakımdan evlere giren akıllı inek ayrı bir önem taşıyor.
Akıllı İnek projesinin en titiz ve akılcı bir şekilde dizayn edilmiş bu projesi belki akıllı ineğe gidemeyen çocukların ayağına akıllı ineği getirmiş olacak.

*

Bu düşünceyi kutlamak gerek….

NOT. Akıllı İnek projesine ilişkin bayilik isteyen
İlgililerin 0 543 629 29 29 nolu telefondan irtibata geçmeleri gerekmektedir…

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *