VELi YILMAZ

İçimizdeki Güzellikler

İnsanın güzellikleri farklı farklıdır.
*
Yüreğinden gelen güzellikler yani kalp güzelliği ve Allah'ın bizlere armağan ettiği düşünme güzelliği, İnsanı diğer canlılardan ayıran bu önemli ve büyük ayraçlar yaşamımızda çiçekler açmasını sağlayabilir.
*
Allah'ın biz kullarına bahşettiği düşünce güzelliği her daim etkili bir biçimde kullanılması gereken armağandır hepimize.
*
O zaman çok daha mutlu bireyler oluruz ve çevremizdekilerinde bu yolda ilerlemesini sağlayabiliriz.
*
İnsan düşünme yeteneğini neden niçin nasıl ve nerede gibi sorularla hayata yansıtabilir.
*
Yani düşünce eleğini oluşturur, oluşturmalıdır. Bu insanın doğruyu yakalamasını, yaşamı daha konforlu hale dönüştürülmesini ve toplumu daha iyi bir noktaya yönlendirme konusunda önemli bir adımdır.
*
Hiçbir fikri yatsımadan herkesi dinleyelim.
*
Arkadaşlarımızı, yerleri süpüren işçiyi, elinde şekeri ile gezen çocuğu, zıpır olduğunu düşündüğümüz gençleri, kendini dahi zannedenleri, çok ciddi tecrübeli olduğunu düşünenleri, velhasıl her kesimden insanları dinleyelim.
*
Dinlemek bir sanattır ve dinlemek özel bir olgudur. Zira dinlemeyi becerebilen bu toplumda, az insan vardır.
*
Dinlemek; önyargısız olarak dinlemek, beynimizin arkasında herhangi bir karşıt bir görüş geliştirmeden dinlemek, doğru ve örnek alınabilecek davranış modellemesidir.
*
Zira toplumda bu olguyu becerebilen az olduğu için yapmış olduğumuz hakikaten değerli ve önemlidir de.
*
Olabildiğince farklı insanları dinledikten sonra, kendi zihnimizde yargılarda bulunabilir, muhakemeler yapabilir, süzümlemeler oluşturabiliriz ve en doğru çıkarımlarda bulmaya çalışabiliriz.
*
Sonuç olarak ortaya koyacağımız fikrin sorumluluğu bizimdir.
*
Çünkü düşünceler arasında seçimi yapan bizleriz. Verdiğiniz kararlar bizim kararlarımız olduğu için ve sonuçlarına da bizler katlanacağımız için, olgunlaşmış da oluruz, aynı zamanda.
*
Unutmayalım ki hepimiz birer fikir işçisi olmalıyız. Fikirler dinlenmeli, zihnimizde değerlendirilmeli ve ince bir işçilik eseri olarak yeniden biçimlendirilmelidir.
*
İyimser olmalıyız. Pozitif düşünmeliyiz. İyi yönlerinden bakarak hayatı kurgulamalıyız. Unutmayalım ki, negatifin karşısında duran pozitif, hep galip olandır.
*
En başarılı insanlar, olumlu düşüncenin gücüne inananlar olmuştur.
*
Bu bağlamda pozitif düşünmenin gücü yadsınamaz.
*
Mutlu olmaya çalışmalıyız, fotoğraf makinesine verdiğimiz poz gibi, doğal sempatik, bir gülümseme takmalıyız devamlı yüzümüze, bu sayede başkalarının da mutlu olmasını sağlamalıyız.
*
Gülmeliyiz, kahkahalarımız evimizin duvarında yankılanmalı.
*
Bu dünyada en çok ihtiyaç duyulan şey belki de gülmektir. Zira mutluluk yaşamın nedeni ve gülümsemek ise mutluluğa açılan ana kapılardır hiç kuşkusuz.
*
Niçin insanlar mizah programlarını çok izlerler.
*
Neden şovmen dediğimiz kişilerin programları, gösterileri reyting rekorları kırar.
*
Çünkü yemek, içmek gibi gülmek de fizyolojik bir güdüdür de ondan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *